دوره حسابداری مالی مکانیزه
دوره حسابداری مالی مکانیزه | این روز ها به دنبال به دست آوردن مهارتی هستند که با استفاده از آن وارد بازار کار شوند و کسب و کاری را راه بیندازند. به دلیل استقبال بیش از حد تعدادی از علاقه مندان به حوزه حسابداری، متخصصان این رشته را به صورت حرفه ای به چند بخش تقسیم کرده اند که یکی از آن ها حسابداری مالی مکانیزه است. همچنین با توجه به پیشرفت علم، دانش و آموزش های کوتاه به وجود آمده در برخی از موسسات، مجتمع آموزش های مجازی پارس به امید پیشرفت سطح علمی کشور و با هدف کمک به این امر بر آن است تا دوره حسابداری مالی مکانیزه را به صورت پکیج آموزش مجازی طراحی و در اختیار علاقمندان قرار دهد. لازم به ذکر است که این دوره با توجه به نیاز روز متقاضیان در جامعه طراحی شده و آن ها را پس از دریافت گواهینامه پایان دوره معتبر حسابداری مالی مکانیزه وارد بازار کار می کند. در سيستم حسابداری مالی مکانیزه به این طریق است که پردازش داده ها و رويداد هاي مالي به کمک رايانه در اندازه هاي مختلف براساس برنامه که به زبان رايانه و مبتني بر اصول متداول حسابداري از پيش نوشته مي شود، با سرعت و دقت بسيار بالايي صورت مي گيرد. جالب است بدانید که در این دوره استفاده از ابزار و وسايل الکترونيک در پردازش داده ها براي سيستم حسابداري موسسات بزرگ که حجم رويداد هاي مالي آن ها بسيار بالا است، را به دانش پذیران آموزش می دهد و اطلاعات مفیدی را در اختیار آن ها قرار می دهد.
لازم به ذکر است که مفاهيم دفاتر روزنامه عمومي، اختصاصي، ترکيبي، کل و معين در سيستم حسابداري کامپيوتري نيز مشابه مفاهيم آن ها در سيستم حسابداري دستي می باشد. در حقيقت استفاده از دفاتر مذکور در سيستم حسابداري کامپيوتري به مراتب ساده تر از سيستم حسابداري دستي می باشد چرا که پیشرفت علم سبب شده تا زمان زیادی برای انجام این گونه کار ها ذخیره شود و فعالیت ها راحت تر از قبل انجام گیرد.
همچنین محتوایی که در دوره حسابداری مالی مکانیزه موسسه آموزش مجازی پارس ارائه می شود، محتوایی با استانداردهای روز جهانی است که اغلب سرفصل های این دوره، چه به صورت جامع و چه بصورت تک درس بدون شک در هیچ کجای کشور عزیزمان ارائه نمی شود. سیستم اطلاعات حسابداری در نهایت با ارائه گزارش های هوشمندانه مالی میتواند تصمیمگیرندگان و مدیران سازمان را در برنامههای راهبردی شان کمک کند. هر چند یک سیستم اطلاعات حسابداری میتواند فقط شامل چند صفحه کاغذ و کتابچه راهنمای کاربر مبتنی بر یک سیستم حسابداری ساده باشد، اما امروزه سیستم اطلاعات حسابداری به عنوان سیستمی پیچیده مبتنی بر قابلیت های فناوری اطلاعات و فرآیند ها و روش های سنتی و پیشرفته حسابداری است. به علاوه همین امرگامی موثر در بهبود توسعه مهارت های کامپیوتری بوده است.
تعریف جامعی از سیستم های اطلاعاتی حسابداری
یکی از مهم ترین مباحثی که در آموزش حسابداری مالی مکانیزه بیان شده است، در مورد سیستم های اطلاعاتی حسابداری است که باید به درستی انجام گیرد. جالب است بدانید که سیستم اطلاعاتی حسابداری وظیفه تبدیل داده های اطلاعاتی به گزارش های سودمند مالی و ارائه آن ها به مدیریت درون سازمانی و مراجع بیرون از سازمان را بر عهده دارد و داده های اطلاعاتی را به گزارش های مالی تبدیل می کند. همچنین در یک سیستم اطلاعاتی حسابداری فعالیت هایی همچون فرآیند جمع آوری، طبقه بندی، پردازش، تجزیه و تحلیل و انتقال اطلاعات صورت می گیرد و متقاضیان این زمینه را به کسب دانش بیشتر دعوت می کند. لازم به ذکر است که سیستم های اطلاعات حسابداری از اجزای اصلی زیر تشکیل شده است که بهتر است آن ها را بدانید.
- کارکنان: کاربران سیستم های اطلاعات حسابداری
- روش ها و دستورالعمل ها: فرایند های جمع آوری، مدیریت و ذخیره سازی داده های مالی
- داده ها: داده های مرتبط با سازمان و فرایند های کسب وکار آن
- نرم افزار: برنامه ای نرم افزاری جهت پردازش داده ها
- زیر ساخت فناوری اطلاعات: سیستم ها و شبکه های کامپیوتری که امکان میدهد تا سیستم اطلاعات حسابداری در اختیار افراد مرتبط قرار گیرد
- کنترل های داخلی و اقدامات امنیتی: مسائل امنیتی درون سیستم جهت حفاظت از دادهها
در حالت کلی سیستم اطلاعات حسابداری با دو هدف اصلی به فعالیت های خود ادامه می دهد که یکی از آن ها ارائه اطلاعات برای عملیات و نیاز های قانونی می باشد و همین امر از اهمیت بسیاری بر خوردار می باشد. دومین هدف عمده ارائه کردن اطلاعات برای داشتن تصمیمگیری های بهتر است که هر دو هدف تنها برای رسیدن به پردازش اطلاعات و پردازش مبادلات صورت می گیرد.
آشنایی با حسابداری خدماتی
یکی از بخش هایی که یادگیری آن در حسابداری مالی مکانیزه خلاصه می شود و علاقه مندان به این دوره از حسابداری در موسسه آموزش مجازی پارس باید فراگیری آن را در اولویت قرار دهند، حسابداری خدماتی است. جالب است بدانید که شرکت های خدماتی اعم از خصوصی و عمومی در زمینه های متعدد و متنوعی امکاناتی را ارائه می دهند که واحد های خدماتی نظیر هتل ها و اقامتگاه ها، بانک ها، مسافربری ها و باربری ها به این نوع حرفه برای حسابرسی و برآورد کردن نیاز های مالی شان نیاز دارند. فعالیت هایی در این باب به میان می آید که حسابدار در مسیر آزمایش و تصدیق همخوانی ستون های بدهکار و بستانکار دفتر روزنامه با ستون های مشابه در تراز آزمایشی از حساب های معین و کل انجام می دهد.
لازم به ذکر است که در حالت کلی مفهوم حسابداری خدمات به سه مرحله تقسیم می شود. در مرحله اول مجموعه ای از اقداماتی که در طول دوره مالی صورت گرفته مورد بررسی قرار می گیرد. به عبارتی دیگر در این مرحله اطلاعات همه رویدادهای مالی به منظور برآورد و تخمین داده های اولیه جمع آوری می گردد. البته می توان اشاره کرد که این موارد به صورت کامل تر در دوره حسابداری مالی مکانیزه موسسه آموزش مجازی پارس، قرار داده شده است. تجزیه و تحلیل این داده ها به منظور حصول مقدار دقیق سرمایه، بدهی و دارایی، صدور سند حسابداری و ساماندهی مدارک بر اساس تاریخ به منظور استخراج ترتیب بدهکاری و بستانکاری، دفتر نویسی، انتقال اطلاعات از دفتر روزنامه به کل و پس از آن به دفتر معین مجموعه اقداماتی است که در گام اول انجام می شود.
آشنایی با حسابداری بازرگانی
در کنار معرفی حسابداری خدماتی، مدلی دیگر از این زمینه که در حسابداری مالی مکانیزه مورد بررسی قرار می گیرد، حسابداری بازرگانی است. اصطلاحا زبان تجارت، حسابداری می باشد. حسابداری وظیفه ی تهیه گزارش های مالی برای شفاف سازی اتفاقات افتاده در یک کسب و کار یا شرکت را دارد تا به سهامداران و مالکان اطلاعات دقیق مالی بدهد که همه این موارد به بالا رفتن سود و درآمد شرکت کمک چندین برابری خواهد کرد. همچنین یک حسابدار بازرگانی باید با انواع مکاتبات اداری، ثبت و بایگانی سند ها، نحوه کار با ماشین های اداری، تنظیم گزارش و سند های مالی، شیوه انجام امور بانکی، قوانین مالیاتی و بیمه ای، بورس و اوراق بهادار، قوانین گمرک، کنترل امور مالی، حسابداری معاملات ارزی و قوانین تجارت کشور ها به صورت کامل آشنا باشد. این فرد با آشنایی با این اطلاعات قادر خواهد بود بدون هیچ مشکلی در حسابداری مالی مکانیزه به شخصی موفق تبدیل گردد.
معرفی اصول پذیرفته شده حسابداری
علاوه بر مفروضات حسابداری خدماتی و بازرگانی، فرد موظف است با دانشی کامل به سوی دوره حسابداری مالی مکانیزه پیش برود. این در حالی است که ممکن است از اصول پذیرفته شده آن آگاهی نداشته باشد. بدین صورت بهتر است در دوره های آموزشی موسسه آموزش مجازی پارس شرکت نماید. لازم به ذکر است که برای ثبت و گزارشگری مالی، به رهنمود ها و دستورالعمل های روشن تر و مشخص تری نیز نیاز میباشد، این دستورالعمل ها که به اصول حسابداری موسوم میباشند در مقایسه با مفروضات حسابداری، بیشتر جنبه اجرایی و کاربردی دارند. چهارچوب اولیه و زیر بنایی حسابداری ابتدا به وسیله مفروضات صورت میگیرد و سپس به وسیله اصول حسابداری در نظر گرفته می شود. در حالت کلی اصول پذیرفته شده حسابداری شامل چند بخش اصلی می باشد که در دسته بندی های، اصل بهای تمام شده، اصل تطابق، اصل تحقق درآمد و اصل افشاء کامل قرار گیرد.
اصل بهای تمام شده در حسابداری
طبق اصل بهای تمام شده، مبادلات حسابداری در نوع مالی مکانیزه در تاریخ وقوع به بهای تمام شده در دفاتر ثبت میگردند. منظور از بهای تمام شده هر دارایی، ارزش مبادله نقدی در آن تاریخ به حساب می آید. همچنین پرداخت های اضافی به علت خرید های نسیه و مدت دار جزء بهای تمام شده دارایی محسوب نمیگردند.
اصل تطابق هزینه با درآمد در حسابداری
بر اساس اصل تطابق، هزینههای انجام شده جهت ایجاد درآمد، باید به حساب دورهای که درآمد در آن تحصیل گردیده منظور گردد. به عبارت دیگر سود هر دوره تفاوت بین درآمد های تحصیل شده و هزینه های تحمل شده برای کسب درآمد همان دوره میباشد.
اصل تحقق درآمد در حسابداری مالی مکانیزه
اصل تحقق درآمد یکی از مهم ترین بخش های اصول پذیرفته شده در حسابداری است که، زمان شناسایی درآمد و ثبت آن در حساب ها و صورت های مالی را تعیین می کند. طبق این اصل، درآمد زمانی شناسایی میگردد که دو شرط، مبادله یا داد و ستدی صورت گرفته باشد و فرایند کسب سود به طور کامل برقرار شده باشد.
اصل افشاء کامل
اصل افشاء ایجاب میکند که کلیه رویداد ها و وقایع مالی با اهمیت مربوط به واحد تجاری به طور مناسب و کامل افشاء گردد. این اصل که بر کلیه جوانب گزارشگری مالی تأثیر دارد، واحد تجاری را ملزم به تهیه اطلاعات مورد نیاز برای بستانکاران و اعتبار دهندگان می نماید. تنها کسانی نیز قادر هستند این اصول را به درستی درک کنند که مدرک حسابداری مالی مکانیزه را دریافت کرده باشند.